Selecteer een pagina

Bedrijven willen nog wel eens hinder ondervinden van onbevoegden die hun auto gewoon doodleuk op de privé parkeerplaats parkeren. Nu kun je als bedrijf er alles aan doen om dit ongewenste gedrag tegen te gaan, zoals het plaatsen van privé terrein borden, of kiezen voor een hefboom. De hefboom brengt echter het nodige werk met zich mee en vergt een forse investering. Effectiever zijn in dat geval parkeerbeugels. In dit artikel kijken we naar de grote voordelen van parkeerbeugels op je eigen parkeerterrein.

Parkeerterrein afbakenen

Parkeerterreinen zonder hefboom worden vaak door onbevoegden gebruikt, vooral wanneer het parkeerterrein gelegen is in de buurt van winkels en voorzieningen. Dit kan een doorn in het oog worden van bedrijven, vooral wanneer bezoekers en eigen personeel hierdoor hun auto niet kwijt kunnen. Maar ook kan het ongewenste bezoek schade aan auto’s opleveren: hoe minder auto’s er parkeren, des te lager dit risico natuurlijk.

Wie ongewenste parkeerders definitief een halt toe wil roepen doet er verstandig aan om parkeerbeugels te integreren binnen de parkeerplaatsen. Op deze wijze is parkeren op niet toegestane plekken onmogelijk. Parkeerbeugels zijn metalen in- en uitklapbare vierkante stangen, die in uitgeklapte stand verhinderen dat er geparkeerd kan worden. Om te kunnen parkeren zal de beugel weer ingeklapt moeten worden. Dit kan automatisch, maar ook handmatig.

Verhogen van de verkeersveiligheid

Zoals gezegd, door het weren van onbevoegden op de parkeerplaats vinden er minder rijbewegingen plaats, waardoor de kans op blikschade en de algehele verkeersveiligheid zal toenemen. Na enige tijd zal het merkbaar rustiger worden op het parkeerterrein, men weet immers dat ‘wild parkeren’ onmogelijk is gemaakt d.m.v. parkeerbeugels. Dit maakt de investering het meer dan de moeite waard, ergernis neemt af en de verkeersveiligheid neemt toe.

Verschillende type parkeerbeugels

Parkeerbeugels zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en bieden tal van functies. Zo zijn er automatische parkeerbeugels verkrijgbaar die op afstand te bedienen zijn. Parkeerbeugels zijn verkrijgbaar in metalen uitvoeringen, maar ook in kunststof. Optioneel kun je kiezen voor parkeerbeugels voorzien van sensoren. Zij geven een alarmsignaal zodra een auto contact maakt met een parkeerbeugel. Op deze wijze kan schade aan de auto voorkomen worden. Daarnaast zijn sommige parkeerbeugels uitermate geschikt voor overdekt gebruik, zoal in een parkeergarage, waar andere parkeerbeugels prima buiten geplaatst kunnen worden en weinig onderhoud vergen. Parkeerbeugels worden altijd zeer stevig verankerd in de grond, waardoor zij niet weg te nemen zijn of te saboteren zijn.

Erdi.nl | specialist in parkeerbeugels

Op gebied van parkeerbeugels en straatmeubilair is Erdi de specialist waar een zeer ruim assortiment verkrijgbaar is. Voor ieder parkeervraag stuk vind je er een passende oplossing. Vanzelfsprekend biedt Erdi support aan klanten die allereerst duidelijk advies op maat willen ontvangen. Want hoe weet je nu exact welk type parkeerbeugels het beste passen bij jouw bedrijf? De specialist helpt je onderneming graag verder, zodat er een optimale parkeer situatie ontstaat.

Rate this post