Selecteer een pagina

Autoruitschade

Meer informatie over het herstellen van je autoruitschade aan je auto.

Autoruitschade herstellen

Een beschadigde ruit kan voor veel ongerief zorgen en kennen we allemaal wel de irriterende weerkaatsing van het licht van tegenliggers wanneer er zich krasjes op de ruit bevinden. Niet alleen krasjes, maar ook putjes en kleine barsten vallen onder schade vormen die gelukkig meestal wel gerepareerd kunnen worden. Dat bespaard toch wel een aardige duit op de kosten autoruitschade en is het soms zelfs mogelijk om zelf zo een schade te herstellen.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Autoruitschade herstellen

Met de vele handige reparatiekits welke te verkrijgen zijn, is het mogelijk om een klein putje of zelfs een barstje zelf weer op te vullen. Bij reparatie van de ruit wordt er gebruik gemaakt van een kleurloos kunsthars welke na gedroogd te zijn niet meer van de rest van de ruit te onderscheiden is. Het is bij barstjes wel nodig om de uitlopers eventjes aan te tikken en zo te voorkomen dat de barst groter zal worden. Wie het liever niet ziet zitten om de reparatie zelf uit te voeren, kan gerust naar een reparatiebedrijf stappen en beginnen een autoruitschade offerte op te vragen. Hier zie je gelijk wat het allemaal zal gaan kosten en zal een gedetailleerde offerte ook aangeven welke reparatiemethode er zal worden gebruikt. Bij het autoruitschade auto herstellen zijn er natuurlijk wel beperkingen. Zo mag de beschadiging zich niet te dicht bij de rand bevinden en kunnen barsten groter dan 2,5cm over het algemeen niet hersteld worden. Vooral de voorruit draagt een belangrijke bedrage aan de stevigheid van de auto en werken er dus grote krachten op zo een ruit. Bij reparatie worden de schadeplekken gewoon opgevuld, maar blijft de plek relatief zwak vergeleken bij de rest van de ruit. Een goede schadehersteller zal dus eerlijk voor de dag komen en je gelijk zeggen (met de bijhorende uitleg natuurlijk) dat de ruit vervangen zal moeten worden.

Ook ondiepe krassen kunnen verwijderd worden

Misschien wel het meest voorkomend, zijn krassen op de ruiten. Zo kan een vuile of versleten ruitenwisserblad al aardig wat schade veroorzaken. Door gebruik te maken van speciale schuurmiddelen kunnen zulke ondiepe krassen verwijderd worden waarna de ruit weer als nieuw oogt. Het is na elke reparatie wel aangeraden om zo een schade in het vervolg te voorkomen omdat vooral in gevallen waarbij er schuurmiddelen zijn gebruikt, de ruit wat dunner wordt. Door de schade in de toekomst te voorkomen hoef je trouwens ook de autoruitschade auto kosten niet nog eens een keertje te betalen

Natuurlijk beperkt autoruitschade reparatie zich niet alleen tot de voor ruit en kunnen ook de zijruiten en die aan de achterzijde hersteld worden.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte