Selecteer een pagina

Krassen verwijderen

Meer informatie over het herstellen van je krasschade aan je auto.

Krassen verwijderen

Het zien van een kras in de lak hoeft helemaal geen reden tot paniek te zijn omdat er tal van manieren zijn om zo een kras weer als sneeuw voor de zon te laten “verdwijnen”. De lak van een auto is namelijk robuust uitgevoerd en in verschillende lagen aangebracht. Dit maakt het mogelijk om de meeste krassen eenvoudig weg te werken. Waar de kras tot aan het plaatwerk doorgedrongen is, kan ook van verschillende methodes gebruik gemaakt worden en hoeft niet zo een volledig paneel overgespoten worden.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Hoe ontstaan al die krassen op de lak dan?

Voordat er aan het herstel van de lak wordt begonnen, is het ook goed om te weten wat de oorzaak is van al die krassen. Opspattend vuil zoals steentjes zijn vaak de grootste boosdoeners. Dat is nou weer een schadevorm die moeilijk te voorkomen is. Ook bij de deurranden en de dorpels zijn er vaak krassen te zien. De meeste krassen kunnen als verbruikerssporen worden beschouwd en hoeft het herstel niet veel te kosten. Soms hoef je er niet eens voor naar de spuiterij. Zo zijn er lakstiften te verkrijgbaar die de verwijderde lak weer aanbrengen en de kras voor een groot deel onzichtbaar maken. Omdat er altijd nog sprake is van minimale kleurverschillen, is het gebruik van een lakstift nogal beperkt tot plekken die niet gelijk in het oog vallen. Op de motorkap zal je dus niet gauw een lakstift kunnen gebruiken.

Met een poetsbeurt bereik je ook niet veel

Omdat de schade bij diepe krassen dwars door de toplagen lak is gegaan, is het herstel niet eenvoudig te bewerkstelligen. Wie met de vingertoppen over zo een kras gaat, zal de ontstane beschadiging gelijk voelen. Dat betekent ook dat de randen eerst met polijstmidellen weggewerkt dienen te worden. Dat vraagt om de nodige precisie omdat de omliggende onbeschadigde lak niet te veel verwijderd mag worden bij zo een polijstbeurt. Het is in zulke gevallen ook niet mogelijk om de kras volledig te verwijderen en zal het overblijvend gedeelte opgevuld moeten worden met een laagje was. Dit zorgt ervoor dat na zo een complete beurt de lak weer glad aanvoelt en dat natuurlijk ook te zien is.

Het komt echter ook voor dat zelfs een polijstbeurt niet in staat zal zijn om zo een diepe kras te verwijderen. Soms is zelfs het plaatwerk te zien en is overspuiten dan de enige optie. Geen nood, want niet de hele auto dient van een nieuwe laklaag verzien te worden. Door middel van speciale technieken kan alleen maar de schadeplek overgespoten worden. Handig én goedkoop, waarbij je ook nog snel weer over de auto kunt beschikken.

Krassen verwijderen vormt dus geen probleem en zullen de kosten afhangen van de gebruikte middelen en methode. Het belangrijkste is echter dat het eindresultaat bij het juiste resultaat altijd bevredigend kan zijn en bescherm je de lak door alles af te ronden met het plaatsen van een waslaag.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte