Selecteer een pagina

Steenslag schade

Meer informatie over het herstellen van je steenslag schade aan je auto.

Steenslag schade herstellen

Eenmaal over straat met de auto zijn er tal van factoren die allemaal hun invloed uitoefenen op de auto. Alle stof en vuil bijvoorbeeld laat de lak na een tijdje er dof uitzien, maar kan er ook sprake zijn van beschadigingen. De meeste schade wordt veroorzaakt door kleine opspattende steentjes. Die vindt je op de meeste wegen wel en kan de grootte sterk variëren. Wanneer een voorligger de steentjes laat opspatten en die met kracht op de achterliggende auto worden “gesmeten”, dan is er sprake van steenslagschade.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Steenslagschade herstellen

Ook steentjes die door de banden van de auto zelf tegen de wielkasten en dorpels worden gegooid zorgen voor schade. De kosten steenslagschade hangen sterk af van wat er allemaal zo gerepareerd moet worden. Soms is het alleen maar de lak die plaatselijk aangebracht moet worden, maar kan ook het plaatwerk zodanig beschadigd zijn dat een verdere afwerking nodig zal zijn. Denk hierbij aan diepe putjes op het plaatwerk die toch wel opgevuld dienen te worden. Omdat het vaak voorkomt dat er sprake is van een groot aantal beschadigingen, kan het aangeraden worden door het herstelbedrijf om gelijk zo een compleet paneel (vooral bij de motorkap) over te laten spuiten. Deze werkwijze kost namelijk minder werkuren dan afzonderlijk de vele beschadigen te herstellen. Vraag altijd naar een steenslagschade offerte om een vergelijking te maken en doe dat bij meerdere herstelbedrijven. Alleen zo ben je ervan verzekerd dat de kosten het laagste als mogelijk uit zullen vallen.

Natuurlijk raakt niet alleen het plaatwerk beschadigd

Al die opspattende steentjes komen natuurlijk niet alleen tegen het plaatwerk aan. Ook de koplampen, de kunststofpanelen en ook nog de ruiten kunnen beschadigd raken. Herstel van deze delen vereist weer aan andere aanpak. Bij de koplampen kan met behulp van een lichte polijstbeurt de meeste schade weggewerkt worden en zien ze er daarna weer stralend uit. Kunststofpanelen zoals de grille dienen soms weer overgespoten te worden en is het ook mogelijk kleine beschadigingen weer netjes op te vullen. Voor de ruiten kunnen kleine putjes en barsten met een speciaal hars eveneens opgevuld worden met een helder eindresultaat. Na het herstel van al deze soorten van steenslagschade ziet de auto er weer helemaal gaaf uit en is het belangrijk om zoveel als mogelijk schade in de toekomst te voorkomen. Zo kunnen er spatlappen geplaatst worden. Deze zorgen voor een sterke vermindering van opspattende steentjes de dorpels. Voor de rest van de auto kan er soms een vinylwrap worden geplaatst op de motorkap. Ook zijn er speciale beschermers te koop in de vorm van een harde kunststof kap die aan de voorzijde wordt geplaatst. Allemaal zijn het manieren om steenslagschade tot een minimum te beperken.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte