Selecteer een pagina

Motorschade

Meer informatie over het herstellen van je motorschade aan je auto.

Motorschade herstellen

De ingewikkelde bouw van een automotor met tal van bewegende componenten, zorgt ervoor dat de kans op schade groot is. De fabrikant zorgt er doorgaans wel voor dat er ruime marges aanwezig zijn in de motor waardoor zelfs bij een (klein) achterstallig onderhoud of wat afwijkend rijgedrag geen schade optreedt. Anders wordt het wel wanneer het nodig onderhoud achterwege blijft en er voor langere periodes ruw met de motor (hoge toerentallen, sterk optrekken met een koude motor) wordt omgegaan. Zelfs de stevigste motor zal in zulke gevallen op den duur schade oplopen en is het dan tijd voor de nodige reparaties.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Motorschade herstellen

Een goed onderhouden motor waar er altijd met zorg mee omgegaan is, kan in principe vele honderdduizenden kilometers meegaan. Het is daarbij ook primair om uitsluitend onderdelen te gebruiken die voldoen aan fabrieksspecificaties. Alleen op zo een wijze zal de delicate balans niet verstoord worden en zal de motor je niet gauw in de steek laten. Naast het achterstallig onderhoud en ondeskundig omgaan met de motor is ook het negeren van de signalen die de motor afgeeft een grote boosdoener. Een vreemd geluid of verminderde prestaties kunnen duiden op een beginnend groot probleem die voor onherstelbare schade kan zorgen en de kosten motorschade ver kunnen opdrijven. Dat is zeker niet iets waar je als auto eigenaar op zit te wachten en stap je daarom bij twijfel altijd naar een garage.

Dient de motor helemaal overhaalt te worden?

Dat is de vraag die het eerst wordt gesteld wanneer men hoort dat er sprake is van motorschade. Gelukkig is dat lang niet altijd het geval en zijn een paar relatief kleine reparaties al voldoende. Motorschade als gevolg van oververhitting leidt soms naar een beschadigde koppakking en moet een groot deel van de motor wel losgegooid worden. Het “gevaarlijkst” is misschien wel schade als gevolg van een te laag motorolie peil. In zo een geval raken de meeste draaiende delen zwaar beschadigd waarbij de motor soms zelfs vast kan komen te zitten. In zulke gevallen zullen de kosten motorschade flink oplopen en heeft reparatie weinig nut. Aan andere motor of de auto voor sloop verkopen is dan de enige optie. Belangrijk bij het nemen van zo een zwaarwichtig besluit is de aanwezigheid van een motorschade offerte. Soms kan er op de sloop nog een goede motor op de kop worden getikt.

De motorschade auto repareren kosten hangen dus sterk af van de componenten die beschadigd zijn en ook nog van het bedrijf waar je de auto naartoe zal brengen. De juiste aanpak zal ervoor zorgen dat de auto nog vele jaren probleemloos mee zal kunnen gaan. De waarde van de auto blijft zo ook nog lang behouden en is de investering voor het laten repareren altijd wel een goed idee.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte