Selecteer een pagina

Blikschade

Meer informatie over het herstellen van je blikschade aan je auto.

Blikschade herstellen

Als het om schadevormen gaat waar er haast geen omkomen aan is, mag blikschade zeker niet in het rijtje ontbreken. In de meeste gevallen gaat het om een klein deukje welke nauwelijks opvalt, maar toch de aanblik zodanig beïnvloedt dat blikschade auto herstellen niet lang op zich moet laten wachten. Afhankelijk van de schade kunnen de kosten wel reuze meevallen en zorgen de verschillende reparatiemethodes er voor dat vaak binnen een dag de auto al gereed is.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Blikschade herstellen

Het is wel goed om te weten wat er allemaal zo wordt gedaan bij de reparatie. De kosten blikschade kunnen namelijk wel sterk verschillen afhankelijk van de gekozen methode. Het ligt er allemaal aan hoe groot de schade is en de mate van perfectie die zo een reparateur erop nastreeft. De simpelste methode maakt gebruik van zuignappen om zo een deuk er “uit” te trekken. Vrij eenvoudig dus en zijn de kosten hieraan verbonden relatief laag. In de handel zijn er doe-het-zelf kits te verkrijgen en is het mogelijk om met wat handigheid het herstel zelf uit te voeren. Ingewikkelder wordt het wanneer de schade meer dan alleen een deukje omvat. Zo kan ook nog de lak beschadigd zijn of is het plaatwerk zodanig vervormd dat uitdeuken alleen niet voldoende zal zijn. Vaak moeten de beschadigde delen vervangen worden en het onderliggend gedeelte welk deel uitmaakt van de carrosserie ook nog hersteld worden. Het is wel duidelijk dat de kosten blikschade auto herstellen in zulke gevallen fors zullen oplopen. Er wordt daarom eerst gekeken naar niet alleen de technische haalbaarheid van zo een reparatie, maar zeker ook het kostenaspect in verhouding met de waarde van zo een auto.

Voor de reparatie kijk je wel eerst even goed rond

Omdat er nogal grote prijsverschillen kunnen zijn tussen de verschillende reparatiebedrijven, is het goed om een blikschade offerte op te vragen. Dat loopt in de praktijk niet zo eenvoudig omdat de auto met zo een zware schade meestal niet meer deel mag of kan nemen aan het verkeer en men voor het opmaken van de offerte langs zal moeten komen op de plek waar de auto zich bevindt. Hou ook rekening met bijkomende kosten voor het moeten verslepen van de auto naar de werkplaats. Dat alles bij elkaar genomen vormen de totale blikschade auto repareren kosten en leg je de offertes van alle bedrijven naast elkaar.

Het is echter niet alleen het eindbedrag waar je de nadruk op moet leggen, maar zeker ook de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Aan een auto die na reparatie niet geheel “strak” meer oogt heb je ook niet veel en is het begrijpelijk dat je bij de verkoop er niet veel voor zult krijgen. Laat het reparatiebedrijf daarom in de offerte een specificatie aangegeven van de materialen die er gebruikt zullen worden en probeer personen te spreken die hun auto er al eerder hebben gebracht. Kijk verder zeker ook uit of het bedrijf lid is van de Vereniging van Schadeherstel (FOCWA) omdat die wel degelijk beschikken over de juiste kennis voor blikschade herstel en de blikschade auto kosten zeker mee zullen vallen.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte