Selecteer een pagina

Sloopauto verkopen

Meer informatie over het verkopen van je schadeauto.

Sloopauto verkopen

Een auto die voor de sloop wordt verkocht heeft in principe nog een lang leven te gaan. Zo kunnen tal van bruikbare onderdelen nog gebruikt worden voor de reparatie van andere auto’s en gebeurd het weleens dat de auto weer volledig opgeknapt en rijklaar wordt gemaakt. Er is altijd dus genoeg belangstelling voor zo een sloopauto en vallen de prijzen die er geboden worden ook nog eens reuze mee.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Wat verstaat men onder een sloopauto?

Het is weliswaar de vraag wat men onder een sloopauto verstaat omdat dat vaak een relatief gezien kan worden. Zo kan voor sommige auto eigenaren al wat blikschade een reden zijn om de auto naar de sloop te brengen. Het draait namelijk meestal om het kostenaspect: de verhouding tussen de reparatiekosten en de waarde van de auto moet wel gunstig zijn. Om die redenen komt het voor een herstelbedrijf of amateur herstellers goedkoper uit om zo een sloopauto te herstellen en weer ter verkoop aan te bieden. Niet elke auto die als sloop wordt verkocht wordt dus uit elkaar gehaald en betekent dat gelijk ook dat er een goede prijs voor gekregen kan worden. Dat bereik je alleen met de juiste onderhandelingstactieken en bij een aantal opkopers naar een sloopauto verkopen offerte te vragen. Veel belangstelling voor sloopauto’s komt er ook vanuit het buitenland. Daar liggen de kosten voor het herstel veel lager en kan zo een sloopauto nog lang worden rondgereden na de nodige reparaties.

Ook voor onderdelen is zo een auto nog bruikbaar

Bij de verkoop van een sloopauto dien je er als eigenaar wel op de hoogte te zijn wat er nog allemaal bruikbaar is. Let daarbij op de meest waardevolle componenten omdat die de prijs voor het grootste gedeelte zullen bepalen. Soms is er wat speurwerk nodig om achter de prijs te komen van de waardevolle delen, maar pluk je de vruchten ervan wel in de vorm van een voordelige prijs. Even langslopen of zelfs een telefoontje plegen naar een aantal sloperijen is meestal al voldoende om een goed idee te krijgen van de gehanteerde prijzen. Wie daar de tijd niet voor heeft kan bij vele opkopers gewoon een sloopauto offerte opvragen en kan de auto soms al binnen een dag verkocht zijn.

Voor het verkopen van de sloopauto zijn er dus tal van opties en dienen die allemaal goed bekeken te worden. Bij auto’s die niet in staat zijn om deel te nemen aan het verkeer is het belangrijk om ook de sleepkosten mee te rekenen en zal een opkoper dat meestal wel zelf bekostigen. Ook het papierwerk vergeet je niet mee te nemen omdat je nu eenmaal niet weet of de auto weer opgeknapt zal worden. Vraag dus naar het vrijwaringsbewijs en let er even op de verzekering niet opgezegd moet worden.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte