Selecteer een pagina

Auto polijsten

Meer informatie over het herstellen van je lakschade aan je auto.

Auto polijsten herstellen

Met zo een glanzende laklaag ziet elke auto er zeker wel goed uit en zorgt zo een laklaag er ook voor dat er zich niet eenvoudig vuil aan zich zal gaan hechten. Het is echter niet eenvoudig om zo een spiegelgladde laklaag te krijgen. Een poetsbeurt zal niet voldoende zijn bij lak die lang niet in de was gezet is. Ook de vele krasjes op de lak zullen niet eenvoudig met een poetsbeurt te verwijderen zijn.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Auto polijsten herstellen

Er zal dus wat meer gedaan moeten worden aan de lak en komt dat in de vorm van polijsten. Zoals de naam al doet vermoeden, zal er gewerkt worden met lichte schuurmiddelen en worden zo tal van beschadigingen verwijderd. Het lijkt misschien wel vreemd dat er met schuurmiddelen gewerkt zal worden, maar is er daar niets mis mee. Tenminste, wanneer er vakkundig gewerkt wordt. Het is daarom belangrijk dat er gewerkt wordt met bedrijven die zich erin gespecialiseerd hebben en niet in de verleiding te komen om zo een polijstbeurt over te laten aan een amateur. Die zal de auto polijsten kosten weliswaar minder hoog laten uitvallen, maar kan je er in de meeste gevallen van uitgaan dat de lak onherstelbaar beschadigd zal raken. Auto polijsten is namelijk een delicaat proces waarbij er stapsgewijs met verschillende schuurmiddelen gewerkt zal worden. Zo wordt er langzaam maar zeker ervoor gezorgd dat de beschadigingen van de lak zoals de vele krasjes en putjes verwijderd worden. Omdat de lak door deze handelingen dunner wordt, maakt men eerst een analyse van de dikte van de laklaag en wordt er aan de hand hiervan ook bepaald welke schuurmiddelen er gebruikt zullen worden.

Ook de gebruikte werkwijze heeft grote invloed

De personen belast met het uitvoeren van de werkzaamheden zullen over de nodige ervaring moeten beschikken om garant te staan voor een glanzend eindresultaat. De poetsmachine waarmee er bijvoorbeeld gewerkt wordt maakt een groot aantal toeren per minuut en zal te lang op één plek blijven polijsten de lak zeker beschadigen. De polijstmiddelen worden zorgvuldig uitgekozen aan de hand van de toestand waarin de lak zich bevindt. Lichte schuurmiddelen zijn voldoende om de ondiepe krassen op de blanke laklaag weg te werken. Voor de diepere krassen worden er in verschillende stappen met steeds andere soort schuurmiddelen (verschillende grofheden) gewerkt tot zo een kras niet meer voelbaar is met de vingertoppen en de hele laklaag weer glad aanvoelt.

Al dat polijsten haalt wel een deel van de toplaklaag weg en zouden er verschillende doffe plekken zo zichtbaar zijn. Een polijstbeurt wordt dus altijd afgesloten door de auto in de was te zetten. Voor het onderhoudt zal je de auto dus regelmatig weer moeten poetsen, maar biedt dit alleen voordelen voor de bescherming van de hele laklaag.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte