Selecteer een pagina

Bumperschade

Meer informatie over het herstellen van je bumperschade aan je auto.

Bumperschade herstellen

Wie zo naar de auto’s van weleer kijkt zal zeker de duidelijk vooruitstekende bumpers opgevallen zijn. Hoe anders is het gesteld met de moderne auto met geïntegreerde bumpers en bepalen deze voor een groot deel de stroomlijn van de auto. De bumpers zijn er dus wel zeker nog aanwezig en is hun functie nog altijd om voor de nodige actieve veiligheid te zorgen. Omdat de bumpers zo een beetje de eerste linie vormen voor de bescherming, is schade vaak niet te voorkomen.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Bumperschade herstellen

Waar de bumpers in het verleden van stevig materiaal vervaardigd waren om zo min als mogelijk te deformeren bij een botsing, zijn die van de moderne auto juist erop berekent om zoveel als mogelijk de botsingsenergie te absorberen. Dit voorkomt dat de energie anders doorgeleidt wordt naar de inzittenden en voor zware letsels zal zorgen. Ook aan de veiligheid van voetgangers en fietsers is er gedacht en zijn de moderne bumpers zodanig in elkaar gezet dat bij een botsing minder letsel wordt veroorzaakt. Achter het buitenste deel van de bumper bevindt zich altijd nog een stevige balk welke meer weerstand biedt bij een botsing. De kosten bumperschade zullen dus sterk afhangen van de mate van schade die geleden is. In de meeste gevallen is het alleen de buitenkant welke losraakt en is de reparatie simpel uit te voeren. Zo een kunststofkap is zodanig aangebracht dat bij een kleine botsing al de bevestigingspunten losbreken en de hele kap soms losraakt. Dit mag dan zo op het oog op een grote schade lijken, maar raakt de balk in dit soort gevallen niet beschadigd. De kap moet wel opnieuw bevestigd worden en kan dat eenvoudig door nieuwe houders te plaatsen. Eventueel komt er nog wat spuitwerk bij en zullen kleine scheurtjes weer hersteld moeten worden.

De schade kan natuurlijk ook zwaarder uitvallen

Indien de beschermingsbalk aan de binnenzijde ook beschadigd is, zal de reparatie veel meer vergen. Het is niet aangeraden om de balk opnieuw te gebruiken omdat het materiaal al verzwakt is. Op de bumperschade offerte zal het wel blijken of er voor een nieuwe balk gekozen is. Bumperschade auto herstellen dient ook rekening te houden met de sensoren voor de airbags welke zich dicht tegenaan de binnenbalk bevinden. Van groot belang is het dat de schade professioneel aangepakt wordt en de auto zijn structurele integriteit behoudt. Zo ben je ervan gegarandeerd dat er geen inbreuk is gedaan op de veiligheidsmarge die elke fabrikant voor hun auto’s plaatst. Niet alleen het uiterlijk van zo een reparatie is dus van belang. Bij het bekijken van de bumperschade auto repareren kosten zal je dus wel indien nodig kritische vragen moeten stellen aan het herstelbedrijf. De bumperschade auto kosten mogen echter nooit extreem hoog oplopen en ga je daarom het liefst ook naar een bedrijf dat aangesloten is bij de FOCWA.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte