Selecteer een pagina

Lakschade

Meer informatie over het herstellen van je lakschade aan je auto.

Lakschade herstellen

Een klein krasje op de kostbare autolak kan al voor heel wat ergernis zorgen. Toch is lakschade haast niet te voorkomen en is deze gevoelige “huid” van de auto daarom na een tijdje een geschikte kandidaat voor schadeherstel. Het maakt daarbij een groot verschil uit om welke soort lakschade het gaat. Soms is een flinke poetsbeurt al voldoende, maar komt er veel meer erbij kijken wanneer de schade diep doorgedrongen is. In alle gevallen is het belangrijk om de kosten lakschade in de gaten te houden.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Lakschade herstellen

Het groot verschil in de reparatiekosten heeft allemaal te maken met de manier waarop de lak aangebracht is op de auto. Het gaat namelijk om verschillende lagen, beginnende bij de basislak, waarna de lagen kleur en blanke lak erop worden aangebracht. Het eenvoudigst te herstellen zijn de ondiepe krassen in de blanke laklaag. Als hardste van alle lagen incasseert die de eerste slagen en is het maar een kwestie van tijd voordat de eerste krasjes er zichtbaar zullen zijn. Vooral bij auto’s met een donkere kleur die in de zon geparkeerd staan, zijn de krasjes duidelijk te zien.Voor deze ondiepe krasjes kan er gebruik worden gemaakt van enkele laagjes was om de on evenheden in de lak weer op te vullen, waarna de lak weer glanzend wordt. Dit is gelijk ook de eenvoudigste manier van “herstel” en zal je ervoor moeten zorgen dat de waslaag steeds weer aangebracht wordt. Bij diepere krassen worden er eerst met een poetsmiddel geprobeerd om zoveel als mogelijk de on evenheden weg te werken en zo de krasjes minder zichtbaar te maken. De rest wordt dan weer met een waslaag opgevuld.

Overspuiten is nodig wanneer de kleurlak beschadigd is

Wanneer de schade echter vergaand is en ook de kleurlak beschadigd is, dan helpt een poetsbeurt natuurlijk niet meer. Op de beschadigde plek zal de kleur er weer aangebracht moeten worden en kan dat geschieden door er een nieuwe laag op te spuiten. Soms kan een kleurstift worden gebruikt, maar is het niet altijd even makkelijk om de passende kleur te vinden. Voor lakschade auto herstellen kan er gebruik gemaakt worden van de spot-repair methode. Hierbij wordt alleen plaatselijk een nieuwe laklaag aangebracht en vallen de lakschade auto repareren kosten daarom wel mee. Ook kun je vaak nog dezelfde dag over de auto beschikken. Handig dus, maar zal voor grotere beschadigingen een complete spuitbeurt niet te voorkomen zijn.  Daar komt er veel meer erbij kijken dan alleen maar het spuitwerk en zal de nadruk meer liggen bij de preparatie. Op de lakschade offerte zal er alles van terug te vinden zijn inclusief het aantal benodigde werkuren.

Bij een niet goed geprepareerde auto kan er na verloop van tijd sprake zijn van verkleuringen en kunnen ook roestplekken er weer de kop opsteken. Elke autospuiter die zeker is van de kwaliteit van de geleverde arbeid zal daarom ook een ruime garantieperiode verbinden op de geleverde werkzaamheden.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte