Selecteer een pagina

Hagelschade

Meer informatie over het herstellen van je hagelschade aan je auto.

Hagelschade herstellen

Het zal je maar overkomen: een fikse hagelbui die jouw kostbare auto flink beschadigd. Als je geluk hebt zal het om maar een paar deukjes zijn, maar zijn er ook veel gevallen waarbij naast deukschade ook nog de ruiten beschadigd zijn. De reparatiekosten kunnen dan wel hoog oplopen, vooral wanneer de verzekering niet zal inkomen voor de geleden schade. De kosten hagelschade kan je echter wel omlaag krijgen door in zee te gaan met een hersteller die de beschadigingen voor een redelijk bedrag zal repareren.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Hagelschade herstellen

Na zo een fikse hagelbui is het belangrijk dat er een evaluatie wordt gemaakt van de geleden schade. Dat doe je het eerst zelf door een rondje om de auto te maken en eventueel wat foto’s te maken. Na zo een inspectie heb je al een goed idee wat de mate van beschadiging is en kan er zo een kritische blik op de hagelschade offerte worden geworpen. Het is ook geen slecht idee om eventueel overige schade zoals een roestplekje of steenslagschade gelijk te laten repareren.  Op de totale kosten hagelschade auto herstellen zullen de extra bijkomende kosten niet veel uitmaken en ziet de auto er na afloop van de werkzaamheden er weer piekfijn uit. Indien de kosten voor de reparatie gedekt zullen worden door de verzekering, dan zullen er wel strenge eisen worden gesteld en zal het extra schadeherstel wel achterwege moeten blijven.

Kies in ieder geval de juiste reparateur uit

Omdat hagelschade zo verschillende kan zijn en zowel het plaatwerk alsook de ruiten beschadigd kunnen worden, is het van groot belang om een herstelbedrijf uit te kiezen die er wel weet van heeft. Soms wordt het werk uitbesteedt zoals in het geval van spuitwerk. Zo een aanpak is gelijk één van de beste omdat zo een hersteller (spuiter, ruitherstel) zich veel beter kan concentreren op de schade en het eindresultaat er beter uitziet. De hagelschade auto repareren kosten kunnen aardig oplopen wanneer een ruit vervangen moet worden. Grote barsten of barstjes dichtbij de randen zijn nu eenmaal moeilijk te herstellen en is vervangen de enigste uitweg. Putjes op de lampen kunnen vaak met behulp van een kunsthars worden opgevuld en geldt dat ook voor kleine beschadigingen op de ruiten. Aparte aandacht zal er besteedt moeten worden aan beschadigde kunststofpanelen en kunnen die in de meeste gevallen wel gerepareerd worden.  Met behulp van speciale vulstoffen kan het herstel ter hand genomen worden.  Het is soms wel beter om alles te vervangen omdat het goedkoper uitkomt.

Nadat de schade helemaal geëvalueerd is en er een offerte uitgebracht is, zullen de hagelschade auto kosten naast elkaar gelegd moeten worden. Neem bij de vergelijking ook de reparatieperiode mee en zal een vervangend vervoer meestal wel noodzakelijk zijn. In de ergste gevallen wordt er afgezien van de reparatie omdat de kosten hoog zullen uitvallen in relatie tot de waarde van zo een auto en kan zo een voertuig als sloop worden verkocht.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte