Selecteer een pagina

Schadeauto verkopen

Meer informatie over het verkopen van je schadeauto.

Schadeauto verkopen

Schade aan de auto is nooit iets waar je naar zit uit te kijken. Echter komt het wel vaker voor dat de auto beschadigd raakt en het besluit vervolgens genomen wordt om de auto te verkopen. De kosten voor de reparatie kunnen namelijk voor de eigenaar hoog uitvallen of kijkt die liever uit naar een andere (modernere) auto. Ongeacht de reden voor de verkoop, is het altijd mogelijk om zelfs voor een schadeauto een goede prijs te krijgen. Het is daarbij wel belangrijk dat er rekening gehouden wordt met alle factoren die zo een verkoop beïnvloeden.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Een schadeauto is nog altijd een aantrekkelijk koopje

Schade is een relatief begrip en kan een schadeauto altijd wel gerepareerd worden. Het komt echter neer op de kosten die er aan verbonden zijn. Een schadeauto verkopen wordt eenvoudiger wanneer je goed op de hoogte bent van de kosten voor de reparatie en de marktwaarde van een herstelde auto. Zo kan er een scherpe prijs worden berekend. Hiermee zal je zeker de nodige aandacht weten te vestigen op jouw advertentie. Dat is natuurlijk een belangrijke stap die je niet moet vergeten en plaats je zoveel als mogelijk advertenties. Vele verkoopsites bieden ook nog de mogelijkheid om dat geheel kosteloos te doen. Hou er wel rekening mee dat er meerdere aanbieders zullen zijn voor schadeauto’s. Met de juiste prijs, het plaatsen van een groot aantal foto’s en natuurlijk een volledige omschrijving van de schade, zal de verkoop echter niet al te veel problemen opleveren.

Wat dacht je van verkoop aan een opkoper?

Wie niet de tijd heeft om lang te wachten op een potentiele koper, kan eenvoudigweg langslopen bij een opkoper. Die zijn altijd wel bereidt om een zo een schadeauto op te kopen omdat de reparatiekosten veel lager komen te liggen voor zulke bedrijven.

Na herstel kan er nog altijd een goede prijs worden verkregen voor de auto. Er zit dus wel brood in de opkoop van schadeauto’s. Daar moet jij als verkoper dus wel van kunnen profiteren. Aan handig trucje is door langs te gaan bij een herstelbedrijf en een offerte op te vragen. Zo heb je een goed idee wat de kosten voor het herstel zullen zijn.

Aan de hand hiervan bepaal je dan een scherpe prijs waar alle partijen zich in terug zullen vinden. Ook het inruilen van de schadeauto tegen een andere (gave) auto is een optie die zeker ook bekeken moet worden.

Met zoveel belangstelling voor schadeauto’s is het niet moeilijk om de auto van de hand te doen. Natuurlijk zal alles wel draaien om de prijs die je ervoor zal krijgen en is het altijd wel meegenomen wanneer de auto zelf opgehaald kan worden. Omdat de auto weer gerepareerd zal worden en opnieuw aan het verkeer deel zal nemen, is het raadzaam het nodig papierwerk voor de overdracht goed af te ronden.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte