Selecteer een pagina

Auto uitdeuken

Meer informatie over het herstellen van je deukschade aan je auto.

Auto uitdeuken herstellen

Het is een ware streling voor het oog wanneer het plaatwerk van een auto er helemaal gaaf eruitziet. Elk klein deukje zal dus snel “verwijderd” moeten worden en is dat in de meeste gevallen eenvoudiger dan je wel gedacht zou hebben. Niet langer heb je voor het uitdeuken een hamer nodig die het plaatwerk vaak nog meer beschadigd. Zo zijn er handige zuignappen te verkrijgen die veel kleine deuken eenvoudig weer eruit kunnen trekken. Hetzelfde kan soms ook worden gedaan voor grotere deuken en is er geen verdere reparatie meer nodig wanneer de lak niet beschadigd is.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Auto uitdeuken herstellen

Het zo wel te mooi voor woorden klinken wanneer alle deuken zich zo eenvoudig zouden laten verwijderen. Alles heeft te maken met de plaats waar zo een deuk zich bevindt. Het moeilijkst te repareren zijn die welke zich op de randen bevinden omdat eenvoudig eruit trekken met een zuignap dan niet mogelijk is. Zo een deuk zal vanuit de binnenzijde voorzichtig eruit geslagen moeten worden en is de kans groot dat er daarna nog afgewerkt zal moeten worden. Dat zal natuurlijk zijn invloed hebben op de auto uitdeuken kosten. Het is echter een noodzakelijke stap en hangt alles af van de grootte van zo een deuk. Kleine deuken kunnen in sommige gevallen met behulp van speciale gereedschappen en het nodige geduld zodanig eruit gedrukt worden dat het plaatwerk niet beschadigd raakt. Voorwaarde is wel dat de lak nog intact is en het plaatwerk niet te veel is gedeformeerd. Bij het brengen voor de auto uitduiken herstellen naar de garage zal er gelijk door de experts ter plekke bepaald kunnen worden welke reparatiemethode toegepast zal kunnen worden. Daar hoort natuurlijk ook een passende auto uitduiken offerte bij.

Na het uitdeuken komt de gehele afwerking

Het uitdeuken is maar de eerste stap voor het herstel van de schade. Indien je geluk hebt en de deuk geheel met een zuignap eruit getrokken kan worden, dan hoeft er geen verdere afwerking meer aan te pas te komen. Bij blijvend vervormd plaatwerk dienen de ontstane onvolkomenheden opgevuld worden met een speciale filler. Die hecht zich een het plaatwerk en wordt na flink schuren volkomen glad met een naadloze overgang met het omringend plaatwerk. Cruciaal bij deze stap is het gebruik van de juiste materialen en een ervaren hand. De ervaring van de betreffende afwerker maakt hierbij een groot verschil uit en laat elk professioneel bedrijf niets aan het toeval over. De laatste stap bij auto uitduiken herstellen is dan het overspuiten van de afgewerkte plekken. Soms is het beter om daarbij complete panelen van de auto te laten meespuiten om kleurverschillen met de originele lak te voorkomen. Het herstelbedrijf zal zelf aangeven welke aanpak het beste resultaat zal opleveren en wordt er gewoonlijk niet afgeweken ervan.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte