Selecteer een pagina

Krasschade

Meer informatie over het herstellen van je krasschade aan je auto.

Krasschade herstellen

Schade aan de auto is nou altijd weer iets dat voor de nodige hoofdbrekens zorgt. Echter kan de reparatie soms eenvoudiger dan je wel gedacht hebt uitgevoerd worden. Neem bijvoorbeeld krasschade: voorkomen is niet zo eenvoudig en ziet zo een kras er niet uit. Niet alleen op het uiterlijk van de auto hebben krassen een grote invloed, maar kunnen ze er op den duur ook voor zorgen dat water en zout voor roest kunnen zorgen. Ook de verkoopwaarde van de auto lijdt er onder omdat niemand graag in een auto wil rondrijden met tal van krassen op de lak.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Krasschade herstellen

Het voorkomen van een kras op de auto is niet te voorkomen. Vooral de fijne krasjes die ontstaan door al het vuil dat tegen de auto aankomt, zorgen op den duur voor een doffer lijkende lak. Dat is natuurlijk niet mooi om te zien en zal op den duur zelfs een flinke waslaag niet meer voldoende zijn om de glans weer terug te krijgen. Zulke fijne krasjes kunnen relatief eenvoudig verwijderd worden en kan dat zelf gebeuren door gebruik te maken van speciale poetsmiddelen. De kosten krasschade herstellen vallen in zo een geval dan wel flink mee. Handig om bij de hand te hebben is zo een poetsmachine omdat daarmee het beste resultaat wordt verkregen. Door het poetsen wordt een haarfijn laagje van de bovenste laklaag verwijderd en oogt het eindresultaat weer glad. Door de auto hierna van een waslaag te voorzien, is het eindresultaat een laklaag die weer als nieuw oogt.

Niet elk kras is zo eenvoudig te herstellen

Waar de krasschade dieper gedrongen is in de lak, zal een andere aanpak vereist zijn. Dit wordt bereikt door eveneens te werk te gaan met verschillende schuurmiddelen, maar dient daarbij de nodige voorzichtigheid in acht te worden genomen. De lak mag namelijk nooit overmatig verwijdert worden omdat anders de schade wel veel groter wordt en er zelfs overgespoten zal moeten worden. Zo ver komt het wel niet bij een professionele aanpak, maar zullen de krasschade kosten dan wel hoger uitvallen. Het blijft echter een goedkopere optie dan overspuiten. Van het laatste is er alleen sprake wanneer de schade de lak ter plekke geheel verwijderd heeft.

Plaatselijk overspuiten is dan de gangbare herstelmethode en kan je zo snel over de auto beschikken. Een krasstift helpt soms ook wel, maar is de kans op kleurverschillen met de omliggende lak groot. Goedkoop is zo een reparatie wel en wordt het vaak toegepast op delen van de auto die niet gelijk opvallen. Laat bij twijfel de schade toch even bekijken door een expert en is de kans groot dat de prijs voor het herstellen mee zal vallen.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte