Selecteer een pagina

Deukschade

Meer informatie over het herstellen van je deukschade aan je auto.

Deukschade herstellen

Het plaatwerk van een auto mag dan nog zo stevig uitgevoerd zijn, maar een deuk valt haast niet te voorkomen. Op zich geen probleem, want het herstel kan soms zelf uitgevoerd worden of klaart de garage de klus al binnen een paar uurtjes. Natuurlijk zijn er deuken die wat meer werk vergen voor het herstel. Het belangrijkst is het echter om voor een garage te kiezen die het werk deskundig uit zal voeren en na de reparatie er absoluut niets meer te zien is van de schade.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Deukschade herstellen

Voorafgaand aan het herstel zal de werkplaats van keuze een deukschade offerte samen moeten stellen en op die gedetailleerd aan moeten geven wat elke stap zal kosten. Zo kom je er ook gelijk achter voor welke methode er gekozen zal worden. Bij twijfel vraag je natuurlijk voor een opheldering en let je altijd op het aantal uurtjes dat opgebracht is voor de uit te voeren werkzaamheden. Bij het bekijken van de deukschade kosten dien je er ook rekening mee te houden dat de hoeveelheid arbeid sterk afhankelijk is van de locatie van zo een deuk. Bij panelen waar de achterzijde eenvoudig te bereiken is, zal de deuk er veel sneller uit liggen dan op plekken waar de ruimte daarvoor er niet is. In zulke gevallen wordt er geprobeerd om de deuk eruit te trekken met behulp van speciale gereedschappen. Het plaatwerk kan in sommige niet meer geheel glad gekregen worden en zal er het geheel een verdere afwerking nodig hebben.

Er is veel geduld nodig voor deukschade herstel

Bij kleine deukjes is het mogelijk om met gebruikmaking van speciaal gereedschap, wat ervaring en natuurlijk het nodig geduld alles al binnen een paar uurtjes te herstellen. Waar er geen zuignappen gebruikt kunnen worden, zal er vanuit de achterzijde gewerkt worden om een glad resultaat te verkrijgen. Door langzaam tegen de deuk te slaan, komt die steeds minder diep te liggen. Belangrijk hierbij is om de vorm van het omliggend plaatwerk in de gaten te houden. Ook zal het “uit timmeren” zodanig moeten gebeuren dat het metaal niet teveel vervormt. Precisiewerk dus, en is het beter om een deukschade repareren kosten analyse te maken. Voor een enkele deuk is dit misschien wel de beste aanpak, maar komt het bij meerdere deuken soms voordeliger uit om de gangbare methode van opvullen, afwerken en overspuiten toe te passen. Vooral wanneer er sprake is van lakschade komt deze aanpak beter uit. Alles hangt echter af van de deukschade kosten en neem je dus er gewoon de tijd voor om bij een aantal herstelbedrijven een offerte op te vragen. Leg echter nooit alleen de nadruk op de prijs alleen, maar bekijk ook de kwaliteit die er verwacht mag worden.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte