Selecteer een pagina

Roestschade

Meer informatie over het herstellen van je roestschade aan je auto.

Roestschade herstellen

Het is in ons vochtig land waar er in de winter nog gul met zout op de wegen wordt gestrooid niet verwonderlijk dat roestvorming iets is dat elke auto eigenaar scherp in de gaten moet houden. Eenmaal aan het roesten is het belangrijk om er snel werk van te maken om de betreffende plek(ken) op een deskundige manier te laten repareren. De kans is anders wel heel groot dat na verloop van tijd de roestduivel weer de kop op zal steken.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Roestschade herstellen

Roest is iets waar je nooit te lang mee moet wachten voor het herstel omdat er anders sprake kan zijn van een onherstelbare schade. Zo een roestplek breidt zich namelijk steeds verder uit omdat de oxidatie van het metaal eenmaal een aanzet heeft gekregen. De beschermende werking die gegeven wordt door de laklaag is er op zo plek niet meer en gaat de oxidatie gewoon door, ook onder het plaatwerk aan de randen. Wat op het oog op een klein onschuldig roestplekje lijkt, kan in werkelijkheid onder de lak een groot stuk beslaan en is het om die reden dat de roestschade herstellen kosten soms veel hoger uitvallen dan verwacht werd. Het heeft weinig nut om de plek niet grondig te behandelen omdat dan binnen de kortste keren er weer sprake is van roestvorming. Roestschade herstellen is daarom geen klus voor amateurs en laat je het herstel over aan een bedrijf dat er alles van weet. Naast het plaatwerk kunnen ook de verschillende overige delen van de auto zoals de balken en het uitlaatsysteem door roest zijn aangetast. De aanpak dient ook hier grondig plaats te vinden. Bij de balken dient niet alleen de buitenzijde hersteld te worden, maar zeker ook de binnenzijde. De roest zal zich namelijk langzaam maar zeker steeds verder verspreiden en op een gegeven moment voor een onherstelbare schade zorgen. Vaak wordt de binnenzijde met een speciale laag bedekt en wordt het materiaal via diverse openingen in de balk gespoten. De bedoeling is dat water en ook lucht niet meer tot het plaatwerk door zullen kunnen dringen en er zich geen roest (meer) zal kunnen vormen.

Na zo een herstel bescherm je de auto wel goed

Het herstellen van roestschade vergt dus heel wat en is het belangrijk om te voorkomen dat het in de toekomst weer zal toeslaan. Een goede manier om dat te doen is door de onderzijde van de auto een anti-roest laag behandeling te geven. Daarbij worden ook gelijk wielkasten en alle holle delen zoals de dorpels meegenomen. Bij schade aan de beschermende laag zal je ook niet lang moeten wachten met het herstel en zijn de kosten hiervoor vele malen minder dan voor het herstellen van roestschade. Vooral tijdens de vochtige maanden kan roest zich al binnen een paar dagen beginnen te vormen op zo een beschadigde plek. Het is daarom ook goed om op regelmatige tijden een inspectie uit te voeren van de meest kwetsbare delen van de auto en er zo op tijd bij te zijn voor roestschadeherstel.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte