Selecteer een pagina

Stoeprandschade

Meer informatie over het herstellen van je stoeprandschade aan je auto.

Stoeprandschade herstellen

Eventjes snel parkeren, maar daarbij geen rekening gehouden met de stoep? Grote kans dat de auto dan schade oploopt. In de meeste gevallen zijn het de velgen die de meeste slagen moeten incasseren. Echter zijn het ook de dorpels die beschadigd kunnen raken en soms ook de onderkant van de bumpers. Ongeacht de aangerichte schade zal je op een gegeven moment alles moeten laten herstellen omdat het niet alleen de waarde van de auto beïnvloedt, maar ook nog snel voor roest zal zorgen. De onderkant van de auto komt namelijk het meest in aanraking met water en vooral zout.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Stoeprandschade herstellen

Zo een diepe beschadiging maakt dus de weg vrij voor roestvorming en is dat iets waar geen enkele auto eigenaar nou op zit te wachten. Het lastige van stoepschade is dat het vaak onopgemerkt voorbij gaat. Het is daarom altijd een goed idee om op gezette tijden even aan de onderzijde van de auto een kijkje te nemen en kan je eventueel voor zo een inspectie naar een garage rijden. Op de bok zal alles duidelijker te bezichtigen zijn en kan in het geval van schade direct om een stoeprandschade offerte worden gevraagd. Wie er snel bij is kan de stoeprandschade kosten zo laag weten te houden.

Speciale aandacht dient te worden besteedt aan velgen die tegen de stoep aangekomen zijn. Lichtmetalen velgen zijn namelijk wat gevoeliger voor diepe krassen omdat en is er altijd een (kleurloze) laklaag aanwezig die een beschermend effect heeft. Voor het afwerken dient er gebruik gemaakt te worden van speciaal gereedschap en materialen om de velg in balans te houden en niet onnodig te verzwakken.

Voor het overig plaatwerk is de aanpak vrij eenvoudig

Apart van de velgen is stoeprandschade herstellen vrij eenvoudig uit te voeren. Diepe krassen of zelfs deukjes worden gewoonlijk netjes weer opgevuld nadat de lak verwijderd is. Opgevuld, omdat de meeste stoeprandrand zich voordoet aan delen van de auto die niet eenvoudig te bereiken zijn aan de achterkant zoals bij de dorpels of andere dragende delen. Bij dorpels die zwaar beschadigd zijn kan er soms besloten worden om een nieuwe te plaatsen. Zo wordt ook voor gezorgd dat de auto zijn stevigheid blijft behouden. Overspuiten hoort er natuurlijk ook bij en wordt ook de binnenzijde vaak van een extra coating voorzien. Alles is erop gericht dat vuil en vocht geen vat zullen krijgen op het plaatwerk en roest de kans zal geven zich te vormen.

Bij stoeprandschade kan het dus gaan om een aantal schadeplekken, van de velgen tot aan de dorpels. Reparatie vereist dus verschillende wijzen van aanpak waarbij het belangrijk is dat daar niet lang mee gewacht wordt. Dit vanwege het roestgevaar welke in een vergevorderde staat de kosten flink op zal drijven.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte