Selecteer een pagina

Dorpelschade

Meer informatie over het herstellen van je dorpelschade aan je auto.

Dorpelschade herstellen

Elk deel van de auto heeft zo zijn eigen functie en geldt dat dus zeker ook voor de dorpels. Deze holle balken aan de onderzijde van de deuren leveren een belangrijke bijdrage aan de stevigheid van het koetswerk. Helaas raken de dorpels vaak beschadigd door bijvoorbeeld stoepranden of drempels. Afhankelijk van de schade is het belangrijk dat het herstel niet te lang wordt uitgesteld omdat de dorpels gelijk in contact komen met al het stof en water op de wegen.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Dorpelschade herstellen

De functie van de dorpels zorgt er eigenlijk al voor dat ze de ergste slagen op moeten vangen en kunnen ze gerust beschouwd worden als bumpers voor de onderzijde van de auto. Hun constructie is daarom ook robuust en kan zo een dorpel goed tegen een stootje. Het nadeel van een dorpel is wel dat de constructie hol is en dat voor het herstel vaak voor de nodige hoofdbrekens zorgt. De gebruikelijke methode van uitdeuken door via de achterzijde alles er uit te hameren zal niet werken bij een dorpel. Ook met zuignappen kan er niets bereikt worden vanwege de constructie van zo een dorpel. Er wordt daarom altijd wel opgevuld op zo een schadeplek met een filler en zie je niets meer terug van de plek wanneer alles weer keurig overgespoten is. Bij ondiepe krassen is het trouwens ook overspuiten welke gebruikt zal worden en pakt men daarbij gewoonlijk de hele balk mee.

Bij zware schade is opvullen geen optie

Omdat zo een dorpel essentieel is voor de stevigheid van de auto en hierdoor ook de veiligheid van de inzittenden garandeert, is het niet verstandig om bij een zware vervorming de hele dorpel te vervangen. Nu zit zo een dorpel niet met schroeven vast aan het plaatwerk, maar is alles stevig vastgelast. De oude dorpel moet dus voorzichtig weggesneden worden waarna de nieuwe voor in de plaats op het plaatwerk wordt vastgelast. Er komt dus nogal wat werk aan te pas en vraag je een dorpelschade offerte aan om te weten wat de kosten zullen zijn. Bij de verschillende onderdelenzaken worden er voor verschillende modellen auto’s kant-en-klare dorpels verkocht. Voordat zo een gloednieuwe dorpel aangebracht wordt, zullen de aanhechtingspunten weer helemaal op lijn gebracht worden omdat er anders sprake zal zijn van slordig uitziend eindresultaat. Na het aanbrengen van de dorpel zal alles weer in de juiste kleur overgespoten moeten worden. Soms wordt er aan de binnenzijde ook nog een speciale anti-roestlaag gespoten en zorgt dit ervoor dat roest niet zo snel vat zal krijgen.

Het kan bij het repareren van dorpelschade dus wel veel kanten opgaan waarbij in het ergste geval de hele dorpel vervangen zal worden. Omdat de dorpel nu eenmaal extra blootgesteld wordt aan de invloeden op de weg, is het belangrijk dat er niets aan het toeval overgelaten wordt bij de reparatie. De kans is anders wel groot dat vooral roest zich gaat vormen op de beschadigde plek(ken).

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte