Selecteer een pagina

Koplampschade

Meer informatie over het herstellen van je koplampschade aan je auto.

Koplampschade herstellen

In de avonduren is een goed zicht op de weg alleen te verkrijgen wanneer de koplampen hun werking optimaal is. Schade aan de koplamp kan de lichtopbrengst en kwaliteit sterk verminderen en op een gegeven moment wel voor gevaarlijke situaties zorgen. Bij koplamschade kan ook de binnenzijde (reflectoren) niet meer goed functioneren. Vervanging van de koplampen is gelukkig niet altijd nodig omdat er tal van herstelmethodes beschikbaar zijn. Die leveren een prima resultaat op en bespaar je dus ook flink op de koplampschade kosten.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Koplampschade herstellen

Veel van de werkwijze die er gevolgd zal moeten worden voor het koplampschade herstellen, zal niet alleen afhangen van de schadesoort, maar ook de constructie van zo een lamp. Deze kunnen onderling namelijk grote verschillen vertonen. Zo zijn er koplampen die nog altijd beschikken over een glazen lens. Deze zijn niet gevoelig voor de werking van de zon (gele lampen) en ook beter bestand tegen vuil dat er tegenaan komt tijdens het rijden. Het nadeel is wel dat het glas minder bestand is tegen slagen. In dit soort gevallen is het nodig om de hele lens te vervangen. Gelukkig zijn ze meestal wel eenvoudig te vinden. Ook op de sloop kan zo een vervanger op de kop worden getikt. Indien de hele unit wordt vervangen is het mogelijk om alle werkzaamheden zelf uit te voeren. Wacht er in ieder geval nooit te lang mee om met schade aan de lens lang rond te rijden. Niet alleen zal de lichtopbrengst afwijken van de voorschriften, maar zal ook het binnen gedeelte (de rellector) beschadigd worden. Die kunnen weliswaar ook hersteld worden, maar zijn de kosten altijd aan de hoge kant.

Doffe koplampen kunnen wel een goede poetsbeurt gebruiken

Koplampen met kunststoflenzen zullen na verloop van tijd wat gelig eruit beginnen te zien. Dat komt door de inwerking van de Uv-stralen van de zon. De lichtopbrengst zal op den duur hieronder lijden en ziet de auto er ook niet meer fris uit. De gelige laag kan met speciale poetsmiddelen eenvoudig verwijderd worden en dient de (weer) glasheldere lens met een coating beschermd te worden. Zo wordt voorkomen dat al binnen de kortste keren de lampen er weer gelig uit zullen zien. Zo een coating beschermt de kunststof ook tegen het vele vuil dat er tegenaan komt.

Indien de schade aan zo een koplamp dus niet ernstig is, zal reparatie geen problemen opleveren. Soms kunnen de diverse componenten van de koplamp zoals de lenzen apart aangeschaft worden en is het herstel snel gedaan. Waar dat niet mogelijk is kan geprobeerd worden kleine putjes en barstjes in het glazen gedeelte weer op te vullen. Het binnenste gedeelte kan opnieuw verchroomd worden terwijl doffe lenzen met een speciale poetsbeurt hun originele transparantie terug krijgen.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte