Selecteer een pagina

Krassen wegpoetsen

Meer informatie over het herstellen van je krasschade aan je auto.

Krasschade herstellen

Wie het onderhoud van de auto serieus neemt weet als geen ander dat de lak ook niet overgeslagen kan worden. Die vormt namelijk de eerste linie voor de bescherming van het plaatwerk. Het meest komen er krassen op de lak voor en is het altijd beter om de auto daarom op tijd een poetsbeurt te geven. Poetsen zorgt weer voor een glanzende lak en kunnen ook lichte krassen zo worden verwijderd. Er zijn verschillende speciale poetsmiddelen te verkrijgen die allemaal op de juiste manier gebruikt moeten worden om schade te voorkomen.

Zelf repareren

Op deze pagina geven wij jou graag verder advies om dit probleem zelf te verhelpen.

Schakel een expert in

Liever het uit handen geven? Op deze pagina lichten wij tips toe waar je op moet letten.

Is zo een poetsbeurt niet schadelijk voor de lak?

Vaak is men nog huiverig bij de gedachte dat er bij de poetsbeurt gebruik gemaakt zal worden van schuurmiddelen. Inderdaad kan er bij onprofessioneel gebruik van zulke middelen schade worden veroorzaakt aan de lak. Dit gebeurt vooral wanneer er gebruik gemaakt wordt van zo een poetsmachine. Even te lang op één plek poetsen kan de lak ter plekke aardig dun maken. Dit alles overkomt een professionele autopoetser dus niet en maken die een grondige analyse van de lak voordat er aan de poetsbeurt begonnen wordt. Het is ook gangbaar dat behalve op de plekken waar de krassen voorkomen ook de rest van de auto een lichte poetsbeurt krijgt. Zo is het eindresultaat altijd sprankelend te noemen. Natuurlijk wordt er met een was van hoge kwaliteit gewerkt. Zo een waslaag vult de laatste on evenheden keurig op met een spiegelgladde lak als eindresultaat.

Wegpoetsen heeft ook limieten

Het verwijderen van krassen middels een poetsbeurt is natuurlijk niet in alle gevallen mogelijk. Alleen bij ondiepe krassen die doorgedrongen zijn in de blanke laklaag of het bovenste deel van de kleurlak zal een stevige poetsbeurt een bevredigend resultaat opleveren. Bij de lichte krassen kan er meestal zelf met een goed poetsmiddel al veel bereikt worden. Dat komt de krasschade herstellen kosten zeker ten goede. Zorg er dan wel voor dat er een poetsmiddel uitgekozen wordt van hoge kwaliteit en alle stappen nauwkeurig worden opgevolgd. Dat betekent dus dat de auto eerst goed wordt gewassen en er ook gebruik gemaakt wordt van de juiste poetslappen. Om het geheel af te ronden zal de auto in het was gezet moeten worden. Dit zorgt er ook voor dat de lak beschermd wordt tegen lichte krassen welke veroorzaakt worden door het vele opvliegend vuil. Indien de krassen wat dieper liggen zal een poetsbeurt niet veel verschil uitmaken en kan misschien een polijstbeurt voor een oplossing zorgen.  Daarbij wordt er wat agressiever te werk gegaan, maar is de kans wel groot op beschadiging wanneer de aanpak verkeerd is.

Met een doekje zelf aan het werk gaan met poetsmiddel of alles overlaten aan de experts: het zijn beide manieren om lichte krassen op de lak te verwijderen. Het eindresultaat kan wel verschillend zijn, maar berust het principe van het verwijderen in alle gevallen op het verwijderen van een haarfijn deel van de beschadigde lak waarna de plek weer opgevuld wordt met was.

 

Autoschade & Reparatie diensten

 

 

Zoek per schade

Schade opgelopen? Selecteer jou type schade en wij lichten het verder toe!

 

Auto reparatie

Zorg dat je auto snel gerepareerd wordt in je omgeving.

 

 

Betalen

Betaal nooit meer te veel voor een schade reparatie.

 

Tevreden klanten

Aangesloten garages

%

Tevredenheid

Tevreden klanten

"Eenvoudig online een afspraak kunnen maken. Eerst nette prijs opgaaf, vervolgens binnen 3 dagen alles afgewikkeld. Erg handig"

Rudy van het Veld

"Donec id elit non mi porta gravida at eget Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla tellusper nulla tellus ac cursus commodo tortor mauris condimentum nibh"

Jane Doe

Altijd Gratis & Vrijblijvende offerte