Selecteer een pagina

Er zijn voor het afdekken van jouw aanhanger nog wel een paar dingen waar je op moet letten. Ook moet je uitzoeken waarmee jij jouw aanhanger wilt afdekken. Is dit een afdekzeil, gaasnet of maasnet? Bij het kiezen van het afdekmateriaal, moet je ook kijken naar de lading die je wilt vervoeren. Of het droog moet blijven, of dat de grote lading bij elkaar moet blijven. In deze blog gaan wij jou een handvol tips geven voor het afdekken van jouw lading. 

Welk afdekzeil kiezen?

Bij het kiezen van een afdekzeil, heb je een aantal opties. Natuurlijk is de eerste vraag die je moet stellen, wat voor soort afdekzeil heb ik nodig? Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten afdekzeilen. Kies je als afdekzeil een wijdmazig maasnet? Deze is handig bij grote lading, met dit net kan je ook gemakkelijk de hoogte in laden. Let altijd wel op de afmetingen van het afdekzeil! Wij raden aan om het afdekzeil 50 cm langer en breder aan te schaffen dan de bakmaat. 

Wil je losse lading vervoeren? Kies dan een dichter afdekzeil in de vorm van bijvoorbeeld een fijnmazig gaasnet. De fijnmazige gaasnetten zijn dichter geweven en daardoor kan je er ook zand, grind en aarde mee vervoeren. Wil je dat jouw lading ook droog blijft, dan is een vlakzeil aan te raden. Deze soorten afdekzeil zijn volledig dicht, daardoor komt er geen water doorheen. Vlakzeilen worden in de meeste gevallen geselecteerd op het type van de aanhanger. Daardoor is er niet voor elke aanhanger een vlakzeil beschikbaar helaas. 

Een afdekzeil monteren

Bij het plaatsen van een afdekzeil op je aanhanger, zijn er een paar manieren hoe dit makkelijk kan. Het beste is dit te doen met twee personen, zodat je het zeil goed kan spannen mocht dat nodig zijn. In sommige afdekzeilen zitten gaten met een elastiek erdoor, het elastiek kan je in de meeste gevallen vastmaken aan de haken of ronde knoppen op de aanhanger. Daarnaast kan je ook spanelastieken gebruiken als het afdekzeil te strak staat. Het spannen kan bij hoge lading nog wel lastig worden, neem daarom altijd een afdekzeil of aanhanger net dat 50 cm langer en breder is. Zo voorkom je dat het afdekzeil te kort is als je deze moet monteren. 

Hoe werken spanbanden op de aanhanger?

Natuurlijk kan er een lading zijn die je niet met een afdekzeil kan afsluiten, dan moet je waarschijnlijk spanbanden gebruiken. Je kan in de meeste aanhangers de spanbanden eenvoudig monteren aan de binnenkant van de laadbak. Je kan kiezen tussen het zekeren met een eendelige spanband of een tweedelige spanband. Het voordeel van een tweedelige spanband is dat deze twee haken heeft om mee te zekeren. De eendelige spanband moet je vaak al in een cirkel gebruiken om de lading heen. 

Meer afdekzeil informatie?

Wil je na het lezen van deze blog, meer weten over een afdekzeil of hoe je jouw lading moet zekeren? Neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Op de website van Aanhangwagendirect vind je genoeg lading zekeren onderdelen. Bij vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Rate this post